top-left

Ileana Ciuculete: „O să-mi iubesc nunorile, dacă vor fi pe sufletul meu!” Email

ileana_ciuculeteÎndrăgita interpretă de muzică populară oltenească, Ileana Ciuculete s-a născut la 20 septembrie, sub semnul zodiei Fecioară, în comuna Gubaucea, judeţul Dolj, fiind al doilea rod al dragostei părinţilor săi.

Aceştia au mai avut un băiat, însă la 9 luni a murit, exact înainte să se nască. Apoi a apărut Ileana, parcă menită să le aline suferinţa, iar după ea a venit fratele ei, Auraş.

Deşi tatăl şi-a dorit un băieţel, când s-a născut Ileana, rotofeie şi îmbujorată, acesta a fost impresionat de ea şi a iubit-o din prima clipă.

ileana6Şi-a respectat părinţii, chiar dacă era altoită cu nuieluşa

Părinţii au susţinut-o în toată cariera artistică din toate puterile, începând de la grădiniţă au fost alături de ea la fiecare apariţie în public. Fără ei nu ar fi ajuns ceea ce este astăzi, fiindcă tot sprijinul a venit din familiei.

Din păcate în anul 1992, din fragedă pruncie, Ileana a rămas fără tată. În schimb, a rămas foarte legată de mama şi fratele ei. Piesa “Moarte, moarte nemiloasă” nu a scos-o la întâmplare, ci marchează momentul tragic din viaţa cântăreţei, moartea celui care i-a dat viaţă.

"Eram un vlăstar care creşteam pe uliţele satului meu natal şi ascultam la difuzor cântecele inegalabile ale Mariei Lătăreţu. Tatăl meu a început să îmi scrie versuri pe scândura atelierului de tâmplărie unde lucra, iar seara, obosit fiind, îl desfătam cu încercările mele artistice”.

ileana_3“Îmi aduc aminte când eram copil, că educaţia era altfel. Între mine şi părinţii mei nu exista prea multă comunicare ci educaţia am învăţat-o cu NUIAUA. Ea era cea care mă corecta şi când greşeam şi când nu”. În ciuda nuieluşii, solista şi-a respectat părinţii, a încercat să nu le încalce cuvântul, respectându-i dumnezeieşte.

A ieşit un copil bun, ascultător şi cuminte. Acum este mândră când întoarce timpul înapoi, amintindu-şi de acele vremuri. A muncit de mic copil foarte mult pe plan muzical şi ştie sigur că a meritat efortul depus.

Încercând să-şi stăpânească lacrimile şi copleşită de amintiri, Ileana declară: „Copil fiind îmi doream de Sărbătorile de Paşti, să am şi eu lucruri noi, frumoase, mai ales rochiţe. Din păcate ai mei părinţi, nu-şi permiteau şi sufeream cumplit pentru asta”.

În schimb, la sfârşit de săptămână, la petrecerile date de familia ei, cânta de mama focului de fiecare dată.

ileana_5La vârsta de 12 ani a început să participe la serbări câmpeneşti cu o familie de lăutari renumiţi, „Piculeaţă din Craiova”, de la care a luat primele lecţii de tehnică interpretativă. Mai târziu a fost angajată cu dispensă de vârstă la Filarmonica Oltenia din Craiova.

“Am avut o mare şansă când regretatul dirijor Ionel Budisteanu, cu exigenţa profesională, m-a obligat să cânt cu regretatul Ion Dolănescu pe scena Teatrului din Drobeta Turnu-Severin. De emoţie,l a un moment dat, mi-a căzut un cercel din ureche iar publicul m-a privit într-un mod deosebit şi nu a luat în seama incidentul petrecut. Din cauza distribuţiei de excepţie, spectacolul s-a repetat trei zile consecutiv, iar o lună mai târziu am fost invitată la Radio Craiova, unde am făcut primele înregistrări. Îmi amintesc cu plăcere de melodia "Luncă, luncă îmbobocită", care a fost prima mea melodie”, rememorează solista.

ileana_7Absolventa a Liceului de matematică fizică “Traian” din Drobeta Turnu-Severin, Ileana Ciuculete a preferat notele muzicale formulelor şi a dorit să împărtaşească tuturor pasiunea ei pentru muzica folclorică, înregistrând peste 400 de melodii proprii şi având peste 24 de albume.

ileana_4De-a lungul carierei sale artistice, artista a avut nenumărate colaborări inedite, alături de Andra, Axinte de la Vacanţa Mare sau de Denisa cu care a interpretat o piesă în limba sârbă. Pentru coloana sonoră de pe ultimul album, ”Didu, lidu”, interpreta a colaborat cu un taraf de lăutari din Bulgaria, aşa cum pentru albumul ”Ciupe, neică binişor”, artista a interpretat alături de Taraful Dunav din Iugoslavia şi de lăutarii din Chişinău. Ileana a fost solista diverselor ansambluri folclorice, printre care Ansamblul ”Nicolae Bălcescu” din Craiova, Ansamblul folcloric ”Căluşul” din Scorniceşti şi Ansamblul ”Danubius” din Drobeta Turnu-Severin.

Cântareaţa de muzică populară este o adeptă a inovaţiilor, încercând de fiecare dată ceva nou prin piesele, dar şi prin videoclipurile sale. De exemplu, în melodia ”Aderarea”, de pe ultimul album lansat, ”Didu, lidu”, Ileana face referire la aderarea României la Uniunea Europeană. Noutatea adusă fiecărui material este cu siguranţă motivul pentru care artista a fost premiată în 2005 cu “Discul de Aur” pentru albumul ”Ciorba de curcan”, lansat de MediaPro Music şi vândut în peste 40.000 de unităţi.

Sunt căsătorită cu soţul meu de 20 ani. 19 cu acte şi un an "de probă!"

ileana6“Mi-am dorit copii, dar vreau să spun că mi-am dorit tare mult  o fată. Primul am vrut să fie băiat, dar al doilea mi-aş fi dorit să fie fetiţă, însă n-a ieşit. A ieşit tot băiat. O să-mi aducă fete şi sper să am, când o să fie, două nurori aşa cum mi le doresc eu. Ca soacra nu o să fiu deloc severă, o să fiu îngăduitoare şi cred că o să le iubesc mai mult decât pe ei, dacă vor fi pe sufletul meu!".

Ileana Ciuculete regretă cele două căsătorii anterioare celei existente în prezent, considerând că şi-a irosit timpul până să-l cunoască pe Cornel Galeş, soţul şi impresarul ei. Il consideră răsplata tuturor eforturilor depuse în viaţă pentru a găsi persoana potrivită.

A apărut în “State de România”

Mai nou, Ileana a fost invitată special pentru a le cânta celor doi îndrăgostiţi, Maricica şi Toni, din serialul “State de România”. ”Propunerea de a apărea în acest serial m-a bucurat foarte tare. A fost o experienţă deosebită şi nu-mi venea să cred că sunt pe platou cu aproape toată distribuţia. Singurul lucru mai puţin plăcut a fost frigul de afară”, a declarat Ileana Ciuculete.

“Tuturor admiratorilor mei, vă doresc multă sănătate şi mereu să vă iubiţi.Vă sărută dulce, Ileana Ciuculete!”.

 

Comentarii   

 
#15 Alin Dicu 30-06-2014 14:13
Muzica acestei femei este aproape de zero (si de -1).
Viata ei nu ma intereseaza.
Citat
 
 
#14 Monica 04-01-2014 06:19
Nu inteleg cui poate sa-i placa muzica ei… Lirica suna dezastruos. Totul suna fara sens, chiar ridicol.
Citat
 
 
#13 reta 06-12-2012 13:07
DMNA,MERISOREAN U vati cam ajuns se vede adevarata fata cand nu stiti ca sunteti filmata,rusine ca ne datorati respect datorita noua sunteti ce ati ajuns
Citat
 
 
#12 vasyile 27-11-2012 00:41
lasati o in pace pe ileana si nu o mai judecati atata.CA VA judeca d zeu si pe voi.nu va e rusine? niciodata voi alea care o vorbiti de rau nu veti face cariera ei.
Citat
 
 
#11 miruna 17-11-2012 16:11
O denaturata ,analfabeta,ina poiata care spune ca-i pacat sa te uiti pe calculator.O sa-ti iubesti nurorile?cum ?cum iti iubesti si copii pt.o bucata de p..a de al analfabetul care-l ai ti-ai lasat copii .VAGABOAND-O.
Citat
 
 
#10 clau 08-09-2012 02:57
ti-am scris ceva .... dar nu apare
Citat
 
 
#9 clau 08-09-2012 02:53
Femeie nu-ti este rusine prin felul cum te prezinti ca artista? Ce valoare ai tu .... zero... o mama curva ... dar artista.... pacat, voce ai --- dar nu de diva... ceva obisnuit... trece irina loghin, maria ciobanu si multe altele cu fundul......... ............... .si dupa multi kilometri treci tu cu nasul
Citat
 
 
#8 paola 17-07-2012 02:49
fiecare face ce vrea k viata lui si nimeni si nimik nu-i da dreptul sa judece viata altuia !!asa k traiti-va viata d-na k e scurta iar copiii nu-ti fac nmk . i-si iau zborul si esti bun atat cat le dai.....specifi c noua romanilor !!!iiar celo carora nu le place schimba canalul!!!1
Citat
 
 
#7 rodica rusu 02-07-2012 00:01
ileana iubestetii copii tai caci ei sint rodul dragostei tale cu valeriu sfetcu cu cornel nu ai decit suferinta cit te dai tu de fericita el e pe interes cu tine .eu am 2 baietii ca doi brazi si sint despartita de tatal lorde multii ani dar ii iubesc si mii ajut cit pot de mult ei miau daruit 2tandafirii si o garofita de nepotei si actualul meu sot este irlandez dar are un suflet bun si blind si nici o data nu mia interzis sami ajut baetii dar eu sint stapina pe proprea mea viata nimic si nimeni nu ma va inpedica sami ajut copilasii mei desi sint mari unul are 24 si celalalt 27 o sa mii ajut pina voi parasi aceasta lume pentru ca sint singe din singele meu si mama este doar una nu uita ca cornel e mai tinar decit tine si niciodata nu stii ceti rezerva viata iubesteti baetii tai ca ei sufera chear daca nu se arata fii mai blinda cu ei mai lasa modestia si inmoaieti inima ca nu uita ca mugurel si cristii doar tie iti zice .MAMA.
Citat
 
 
#6 JOSEFINA 28-06-2012 11:26
Mai ileana i-mi place cum canti dar caracterul tau lasa de dorit in ceea ce priveste MAMA.La acest capitol esti varza.Domnul pe care tu il numesti SOT te manipuleaza ca pe o...crv proasta .Osa vina o vreme cind ai sa plangi cuvintele spuse copiilor tai.DAR SA NU UITI ASTA .Ti-o spune o mamacare s-a despartit nu pentru cai-ar fi placut alti barbati si pentru ca nu stia unde fugii cu copii sai cind tatal lor ne maltrata pur si simplu pe toti Dar ce-ti povestesc acum atrecut .Azi sint fbine am al doi-lea sot ma pot incadra inrandul sotiilor fericite al bunicilor de asemenea deoarece copii mei au fost cel mai important lucru din viata mea.Am o nora si un ginere pe care ai iubesc pentru ca-mi iubesc copii f mult .Ileana nu uita draga mea ca pentru un barbat mai ales ca GALES al tau nu o sa insemni mai mult timp decit produci .A fi impresar oricine ar putea dar tata pentru copii tai ai putea chiar sa ai prea multe degete de numarat la o mana.
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează