top-left

Lorenna a văzut moartea cu ochii! Email

lorenna-prima-poza

Motto: Să ai curajul să spui DA/ Să ai curajul să spui NU/ Şi-n fiecare clipă grea/ Să ai puterea SĂ FII TU! Să poţi să crezi când unii te înşală/ Să te ridici când alţii te doboară/ Să râzi chiar dacă sufletul îţi plânge/ Aceasta este arta de-A ÎNVINGE!

"Dacă n-ar fi dragostea/ Săracă ar fi lumea/ Diamante, bani şi aur, să ai omule/ Nu poţi fără dragoste..." (LORENNA - A OPTA MINUNE)

 Născută într-un orăşel mic dar frumos din centrul Ardealului, la Gherla - judeţul Cluj, Lorenna pe numele ei adevărat Sanda Iosif, este o femeie îndrăzneaţă, cu personalitate, un suflet mare cât cerul, şi nu este o fortăreaţă pe care s-o cucereşti cu forţa. Îţi va răspunde cu uşurinţă “DA” când te apropii elegant. Interpreta este o actriţă înnăscută, remarcându-se prin puritate, frumuseţe, având predilecţie spre muzică şi literatură.

Entuziasmul său declanşează în cei din jur o reacţie asemănătoare. Atunci când nu reuşeşte să se impună, devine capricioasă, şi cu o voinţă de fier “dibuieşte” imediat ceea ce i-a zădărnicit tentativa. Dacă cineva o ajută, nu uită niciodată şi se recompensează.

Din clasa a V-a a visat să ajungă vedetă

lorenna-scenetaInterpreta noastră provine dintr-o familie modestă, de oameni gospodari aflată sub arcul echilibrului şi armoniei. În clasa a V-a şi-a descoperit talentul de a cânta şi dansa. Fiind spontană şi plină de veselie, datorită vocii pe care a înzestrat-o Dumnezeu, Lorenna era scoasă în faţa clasei de către profesori, să cânte câte o melodie. Piesa Angelei Similea, “Mileniul III” a făcut-o consacrată în orăşelul natal.

Aşadar, în clasa a VI-a a cântat pentru prima dată pe scena Casei de cultură din Gherla. În fiecare dimineaţă, Lorenna pe lângă lecţiile de la şcoală, îşi pregătea câte o melodie nouă pentru a cânta şi încânta colegii săi de clasă.

Moartea mamei a marcat-o toată viaţa

Îşi aminteşte cu drag anii copilăriei, de vremea când a simţit gustul succesului. De copilă, părinţii o strigau Săndica. Însă, din clasa a V-a, interpreta şi-a pus un nume de scenă “Lorenna”. Deseori refuza să răspundă la numele de Săndica, iar când o strigau Lorenna era imediat prezentă. “N-am înţeles niciodată de unde îmi venea numele de Lorenna, poate aşa a fost să fie... şi aşa a rămas!”.
Fericirea interpretei a fost însă furată de pierderea mamei, încă de când era adolescentă.

Moartea mamei a fost un moment greu în familia Lorennei, tatăl a rămas singur cu cele două fetiţe: Lorenna şi Camelia, surioara ei mai mică cu un an. Când fiinţa cea mai dragă a plecat la Dumnezeu, pe solistă durerea a amuţit-o. A plâns atât de mult, până când n-a mai avut lacrimi şi parcă orice lumină din priviri dispăruse, încât pe chipul său nu mai puteai citi decât atât: un om care pierduse totul!

“Mama mergea des la biserică şi era foarte credincioasă. Ne-a insuflat şi nouă acelaşi lucru. Dar când ea a dispărut, m-am supărat pe Dumnezeu. Mai târziu, am înţeles că oamenii buni pleacă repede, fiindcă Dumnezeu are nevoie de ei”. Ulterior, interpreta a devenit pentru surioara ei, mamă şi sprijin financiar. În prezent, Camelia trăieşte la Cluj fiind asistent medical.

Drumul succesului

lorenna-1lorenna-pirandeÎncă din timpul şcolii primare, Lorenna a avut două vise: să devină profesoară şi cântăreaţă. A absolvit Universitatea „Babeş-Bolyai”, luându-şi definitivatul în Limba şi literatura română. Nu era o profesoară exigentă dar nici indulgentă. În orice caz, elevii se mândrea cu ea. De sărbători, fiindcă avea o dăruire spre artă, o comoară ascunsă în suflet, Lorenna organiza cu elevii săi, scenete de teatru şi cântau colinde.

Între timp, fiindcă nu renunţase la muzică, a început să-şi strângă bănuţi. A fost greu, dar a meritat. Prima melodie de debut s-a numit „Adio” şi i-a dedidat-o fostului ei iubit. „Am mers la televiziunea Atomic ca să mi se difuzeze piesa. Am plătit ca să fiu difuzată şi după două-trei luni a scos piesa din program. Nu am înţeles nici acum, de ce”.

A absolvit şi Şcoala Populară de Artă, la secţia canto-muzică uşoară din Cluj-Napoca, sub bagheta profesorului Boldor.
În 2001, a debutat într-o trupă pop-dance cu albumul intitulat „Am rămas cu amintiri frumoase”. După ce trupa s-a destrămat, Lorenna şi-a continuat cariera muzicală solo.
În 2008, ajutată de PR-ul Vali Tache (ulterior fiind şi managerul ei) prin Casa de producţie „Euro Music”, Lorenna scoate o nouă piesă numită „Mămăliga, brânzali” (melodie care a făcut-o foarte cunoscută pe piaţa muzicală. „Toţi fanii mei, de la mic la mare, cântau când mă vedeau „Mămăliga, brânzali”, spune cu un zâmbet de neconfundat solista.

La sfârşitul anului 2008 revine în forţă şi lansează o piesă de colind dedicată tuturor admiratorilor său, „Darul de Crăciun”, cu un splendid videoclip.
În 2009 a obţinut „Discul de Aur” pentru albumul „Criza vine, criza trece, hai române şi petrece”, colaborând cu managerul ei Vali Tache, unde a vândut peste 60.000 de unităţi.
În 2010, a scos o piesă nouă intitulată „Iubi, iubiţel”. Piesa a avut aşa un impact pe piaţă astfel încât, Cârcotaşii au supranumit-o „Imnul piţipoancelor”.


lorenna-coperta-albumAnul acesta, a scos un nou album "A OPTA MINUNE" iar la sfârşitul lui februarie, Lorenna îi va face lansarea oficială. În prezent, solista realizează şi prezintă emisiunea „Hai la joc şi voie bună”, la ETNO TV, emisiune difuzată în fiecare vineri de la ora 19,00  (reluări:sâmbăta de la 16 ,30, luni de la 24.00 şi joi de la 24.00).

Pe lângă acest album va mai scoate încă două: unul cu Nicu Paleru iar cel de-al doilea cu Alex de la Orăştie.
A cântat şi lansat compilaţii alături de mulţi interpreţi de muzică populară şi uşoară: Nicu Paleru, Fuego, Raoul, Dan Ciotoi, Alex de la Orăştie şi Puiu Codreanu. Data naşterii solistei, 10 octombrie se pare că este cea mai norocoasă zi, fiindcă pe 10.10.2010 a împlinit 10 ani de carieră şi a scos şi al 10-lea album de melodii. 

A înregistrat până acum trei imnuri: “Imnul fetiţelor de liceu”, „Imnul soacrei rele” şi „Imnul crizei financiare”.
Lorenna compune şi scrie versurile melodiilor ei, gândindu-se mereu ca muzica ei să meargă la sufletul tuturor admiratorilor. Uneori este ajutată şi de Jeni Nicolau.

Acum doi ani a văzut moartea cu ochii

lorenna-3Lorenna este făcută să atragă apreciere, complimente, declaraţii, priviri şi, atunci când este mai terestră, chiar şi bani. În 2009, venită din Spania, unde a cântat pentru românii de acolo, la Revelion, a fost chemată la o emisiune pe TVR 1. “Am mulţi, foarte mulţi kilometri parcurşi cu maşina. Într-o singură lună, pentru că merg în ţară la filmări, cântări sau peste hotare, pot ajunge la 15.000 de kilometri.

Am trecut printr-o cumpănă a vieţii... Fiind foarte obosită după acest Revelion şi grăbită să ajung la timp, la emisiune, fiindcă stăteam la Cluj, am avut un accident urât. Conduceam un Peugeot 307 (maşină în leasing), şi având cauciuri de vară, am derapat şi am intrat într-un parapet de pe marginea şoselei.

lorenna-copertaAccidentul a avut loc la intrarea în Aiud, la ora 5.00 dimineaţa. A fost daună totală. Am încercat să ies din maşină, dar am realizat că se blocase centura de siguranţă. Motorul luase foc. Am intrat în panică şi cu greu am ieşit din maşină. De-abia când am ajuns la Poliţie, am realizat că puloverul de pe mine arsese în dreptul mâinilor.

Am trecut prin clipe de groază. Nu vreau să-mi mai amintesc prin ce-am trecut”, declară solista parcă şi acum şocată de acele momente de spaimă.

Pasiunea pentru fotografie

Pe unde merge, la cântări, filmări, vacanţe, Lorenna face poze. Are o mare pasiune pentru pozele artistice şi pentru fotografie în general. Are mii de poze şi filmări. Este dependentă de aparatul foto, camera de filmat, oglindă şi telefon.
Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le avem în viaţă sunt sentimentele şi emoţiile noastre, care uneori pot exprima ce fel de persoane suntem la interior, iar pentru a ne exprima o face prin moduri diferite.

Lorenna face o artă din fotografie, şi această artă este un cadou uimitor chiar şi pentru cei care doar observă creativitatea ei.
„Iubirea adevărată se confundă deseori cu pasiunea, iar pasiunea mea adevărată este fotografia. O fotografie adevărată echivalează cu un sentiment profund, cu un gând firav, cu o lumină suavă...”, murmură interpreta.

“O divinizez pe sora mea”

lorenna-cu-tinuLorenna deschide acum cutia Pandorei, şi când vine vorba despre sora ei mai mică, Camelia, devine strălucitoare ca o stea. “Dintotdeauna am avut o legătură strânsă cu sora mea, Camelia. Noi semănăm foarte bine şi la trup şi la minte, şi mereu suntem alături una de cealaltă. Fiindcă eu am mai multe avantaje materiale, îmi ajut familia. Şi pe tatăl meu, care a rămas la casa părintească dar şi pe surioara mea, cea dragă.

Este familia pe care mi-am dorit-o dintotdeauna. Dacă e să aleg între un iubit şi sora mea, o aleg pe ea. O iubesc la nebunie, o divinizez. Când vin din concerte, primul drum pe care îl fac, este la ea. O ajut şi financiar ca să nu-i lipsească nimic. Sper ca Dumnezeu s-o ţină sănătoasă”, spune cu o mărgea de lacrimă în ochi, solista.

În fiecare seară, se roagă la Dumnezeu

Deşi timpul ei este limitat, solista îşi face timp, seara înainte de culcare să se roage la Dumnezeu. Îi mulţumeşte pentru tot ce i-a dat până acum, şansa că i s-au îndeplinit cele două vise. Dimineaţa se trezeşte cu zâmbetul pe buze, bucurându-se de culoare, de lumina dulce a Soarelui, de fragilitatea unei flori, de vântul ce poartă sămânţa spre locul unde se zămisleşte ploaia, de puritatea copiilor, de iubirea împletită în cunună de grâu din spic galben de lumină.

Are o fire optimistă, voinţă de fier. Chiar dacă are un lucru de făcut foarte greu, face tot posibilul să demonstreze că poate să-l depăşească cu brio. Nu o deranjează criticile, dimpotrivă şi le însuşeşte şi încearcă să le repare.

“Tuturor fanilor şi admiratorilor mei le doresc să uite de probleme, să aştepte cu speranţă cât mai multe realizări. Sănătate, fericire, voie bună şi să asculte mereu muzica mea, fiindcă merge direct la suflet!”, urează solista de muzică populară şi de petrecere, Lorenna.

 

Comentarii   

 
#8 Mărgărit C-TIN 09-10-2013 09:20
Ne rugăm de aici din Ploieşti.
Chiar nimic să nu păţeşti.
S-ai noroc la toate.
Chiar şi multă ,multă sănătate.
Să fii mândră şi frumoasă.
Tot cei rău să laşi acasă.
Dar pe scenă când te sui.
Să ai numai bucurii.
TE pud cu mult drag DORINA.
Citat
 
 
#7 melinescu florin 28-06-2013 10:36
o melodie ca si dedicatie ptr.fratele meu drag din italia cu Tatiana tinta maghiar si dorim so mai vedem pe postul etno la destine celebre daca dati reluari multumesc din suflet sint un mare fan al dinsei
Citat
 
 
#6 Aron Ionel 24-01-2013 00:36
Draga Lorena multumesc bunului DUMNEZEU ca existi si il rog sa te tina sanatoasa pentru a ne incanta cu glasul tau de aur si frumusetea de printesa.Te apreciez din tot sufletul si nu voi uita niciodata duiosia cu care ai vorbit unui admirator al tau cand ne-am intalnit laETNO TV, si acum am in minte vocea ta calda si duioasa.Am 37 de ani si multi zic ca sunt nebun dupa muzica populara si iti spun drept muzica populara si ETNO TV sunt viata mea. Urmaresc non stop ETNO TV ma scol cu el si adorm cu el si mai bine zis respir ETNO TV prin toata fiinta mea. Multumesc Lorena ca existi Dumnezeu sa te tina sanatoasa sa ne canti inca 1000 de ani cu glasul tau de aur.
Cu respect cel mai mare admirator al
Aron Ionel Florin
Comuna.Cernica, Sat.Posta,Judet ul.Ilfov
Telefon.0760.44 2.088
Citat
 
 
#5 MURESAN 06-01-2013 20:38
LORENA CEA MAI FRUMOASA FATA DE PE PAMANT
SA-TI DE-A DUMNEZEU NUMAI BINE SI FERICIRE SI SANATATE , AI O VOCE DE AUR !!!
Citat
 
 
#4 jeniguran 01-01-2013 13:32
sa-ti dea dumnezeu sanatate si intelepciune sa-ti aranjezi viata cum vrei tu!
Citat
 
 
#3 muresan 02-12-2012 19:19
Un inger cu parul de aur si cu un glas ce face pe oricine sa lacrimeze chiar daca nu vrea.iti doresc tot binele iarDumnezeu sa te fereasca de tot raul si sa fie cu tine oriunde te vei afla.cu stima si respect al tau fan ovidiu de la cluj. Succes in cariera si sa ajungi in virful piramidei.
Citat
 
 
#2 verona petrescu 28-10-2012 12:40
-te admir esti f.draguta si talentata
stiu ca si compui melodii cu text si muzica
am ocarte cu texte despre natura dragoste ptr.texte muzicale ,daca te intereseaza contacteaza-ma.
cu simpatie
Citat
 
 
#1 claudia B 13-08-2012 16:16
imi placi lorenna,dar fiica mea te iubeste cu adevarat,de fapt si are de ce.sunt din hunedoara,iar fetita mea a crescut la parintii mei la mintiu gherlii.mama mea are o sora,vecina cu o matuse de-a ta in gherla.voia cu orice pret sa ia legatura cu aceasta sa-ti transmita prin dumneaiei cat de mult 'te iubeste'.acum are 16 ani,iar din decembrie anul trecut am adus-o acasa,a fost la lic.PETRU MAIOR in gherla,dar vreau sa-ti spun ca toata ziua esti prezenta in casa noastra,cantand si ne face o placere deosebita.stiu ca nu prea ai timp,dar ti-as fi recunoscatoare daca ne-ai raspunde ,cred ca nu ar fi mai fericita.te pupam si-ti dorim SUCCES in continuare.
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează