top-left

Acasa la Coana Mare
Tort de halva Email
Evaluare utilizator: / 14
Cel mai slabCel mai bun 

Tort de halvaIngrediente:

  • 500 g biscuiti populari
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 g halva
  • 1 borcan dulceata de fructe de padure

Mod de preparare:

Se marunteste halvaua si se amesteca cu smantana.

Asezati in tava trei sferturi din biscuiti ,se unge cu dulceata, adaugati pasta de smantana si alternati in straturi cu biscuiti.

De preferat sa fie lasat lacca 10 min acoperit cu folie de aluminiu. Se orneaza dupa preferinta.

 
Salata greceasca Email

Salata greceascaIngrediente

  • 1Salata verde,
  • 3 rosii,
  • 2 castraveti,
  • 2 ardei,
  • 1 ceapa uscata,
  • 100 g masline negre,
  • 400 g telemea de capra sau de oaie (sa fie tare, si sarata),
  • oregano,
  • ulei de masline 

Mod de preparare:

Pregatiti salata direct in farfurii. Nu amestecati!

Taiati si puneti in farfurie ingredientele in urmatarea ordine: salata verde, taiata fasii; rosiile taiate mare, catravetii taiati mare, ardeiul felii subtiri, ceapa felii si desfacuta in rondele, maslinele intregi, branza taiata felii dreptunghiulare.

Pe fiecare felie de branza puneti mult oregano, iar apoi ulei de masline.

Este foarte important sa nu adaugati sau sa scoateti nimic, si sa nu folositi alt fel de branza; uleiul de masline este obligatoriu, el da gustul specifi salatei, alaturi de oregano!

 
Flancuri cu capsuni Email
Evaluare utilizator: / 4
Cel mai slabCel mai bun 

Flancuri cu capsuniIngrediente:

  • 1 pachet de foietaj
  • 1 kg capsuni
  • 2 plicuri gelatina
  • 2 plicuri budinca de vanilie

Mod de preparare :

Se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj budinca si se lasa sa se tempereze .

Aluatul se coace in cuptor taiat patrate potrivite .Se lasa sa se raceasca 

Peste aluat se adauga budinca , capsuni taiate felii ,iar deasupra se adauga gelatina. 

 
Salata picanta cu portocale Email

Salata picanta cu portocaleIngrediente:

  • 100 g  de muguri de  soia, bine spalati si scursi
  • 1 castravete
  •  sucul de la portocala,
  • 1 lingura de coaja rasa de protocala
  • 1 portocala curatata, iar feliutele curatate de membrane si samburi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe verzi, tocate
  • 1/2 mango, curatat de coaja
  • 2-3 cm bucata de ghimbir, feliata subtire si apoi taiata firisoare subtiri
  • 1 ardei iute , curatat de seminte si taiat rondele subtiri
  • frunze proaspete de  patrunjel
  • 1 lingura de otet 
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 lingura de sos de peste
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingura de seminte de susan
  • cateva firisoare de coaja de portocala, pentru ornat
 
Bomboane de ciocolata Email
Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

Bomboane de ciocolataIngrediente :

  • 400 g ciocolata amaruie
  • 500 g cirese 
  • 1 forma pt gheata 

Mod de preparare:

Ciocolata se topeste la baie de abur. Se indeparteaza samburii cireselor.

In forma de gheata se asaza ciresele iar peste ele se pune cu o lingura ciocolata topita .

Se da la rece iar cand ciocolata s-a intarit se scot din forma .

 
Salata vietnameza Email

Salata VietnamezaIngrediente:

  • 100 g muguri de soia 
  • 3 buc castravete 
  • 100 g alune
  • 3 catei de usturoi
  • Otet
  • Sare
  • Piper
  • Sos de soia

Mod de preparare :

Alunele se zdrobesc si se amesteca cu  mugurii de soia si cu castravetii taiati bastonase subtiti.

Se adauga usturoi pisat ,sare, piper si sos de soia.

 
Costita de Azur Email

CostiteIngrediente:

  • 1 kg coasta porc
  • sare 
  • piper
  • usturoi
  • 100 g malai

Mod de preparare:

Coasta de porc se fierbe in apa cu sare . Dupa ce a fiert se scoate din supa si se da la cuptor cu usturoi tocat marunt .

Se adauga supa din care a fiert coasta ,sare,piper si boia. Deasupra se presara malai si se da la cuptor cca 30 min

 
Torta cu capsuni Email

Torta de capsuniIngrediente blat:

  • 4 oua 
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat 2 linguri ulei

Ingrediente crema:

  • 4 oua 
  • 1 cana zahar
  • 300 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • 500 g capsuni

Mod de preparare blat :

Se bat albusurile spuma , se adauga zaharul treptat si se bat bine pana se topesc cristalele de zahar.

 
Tort Ursulet Email
Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

Tort ursuletIngrediente:

  •  4 oua
  •  1 cana de zahar
  •  300ml lapte
  •  500ml frisca lichida
  •  2 plicuri gelatina
  •  1 compot de ananas sau orice fructe doriti in crema (taiate cuburi)

Mod de preparare:

Am batut bine ouale intregi cu zaharul.Am pus compozitia rezultata din oua cu laptele pe baie de aburi pentru vreo 15-20 de minute amestecand cu telul continuu.

O sa observati cum ea va lua textura unei creme pufoase.Am lasat-o la racit si intre timp am batut frisca pana s-a intarit.Am oprit o parte din frisca pentru ornat.

Cand s-a racit compozitia de oua cu lapte am combinat-o cu gelatina lasata la inmuiat pentru 10 minute in sucul de la conserva de ananas Adaugam si ananasul taiat.

Se amesteca foarte bine compozitiile apoi o turnam in forma de tort.Se lasa la rece .Se scoate din forma si se orneaza cu frisca colorata .

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 101